Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 22 september 2014

Köpenhamnsvinnare 2014!

Jo men klart jag skulle åka till Danmark! Men det var inte helt enkelt att ta sig ut i bilen med packade väskor och fixad hund. I lördags var jag SÅ trött, det här med att sälja hus är helt knäckande. Men framåt 19 tiden var i alla fall Chance så pass trimmad att han skulle bada. Men var är fönen?! Eftersom allt som är hundrelaterat är nerpackat i kartonger så ser det inte riktigt ut som vanligt hemma. Hittar den inte utan det visar sig att den är hos min moster (10 mil bort) sen var vi i Finland. Fick försöka få han torr med en supergammal "privat" fön. Åh vad glad jag var då :/ Ska tillägga att jag tröttnat på att lägga så mycket tid på att få han torr, så nu har jag beställt mig en riktig värsting till fön! Svindyr men det tycker jag att jag är värd, helt klart! Tror den kommer i veckan, så måste nästan bada om honom för att testa :))

Jag gick upp 04.30 igår, det är för tidigt! Men väl i Danmark så var det så lyxigt att Nina var på plats med tält så jag kunde bara ta mina små saker och sätta mig på plats. Det är väl 6 veckor sedan vi ställde, och konkurrensen hemma i form av en son har väl kanske gjort sitt till. Egentid med matte var helt enkelt super! Det var länge sedan C var så galet taggad, oj oj oj vad han showade! Jag kände hur han strålade, och vårt samarbete var så fantastiskt bra. Det var verkligen bara jag och han, så underbart! 

Vi var 7 st i chkl, så först vann C den och sedan slutade han som bästa hane, och där efter BIR och Köpenhamnsvinnare 2014! Detta var hans fjärde utställning i Danmark i år, och han har blivit BIR på samtliga så han har nu 20 p i tävlingen årets rasvinnare. Jag har inte precis räknat på det men sannolikheten att han vinner i år igen känns stor. 

Vi har haft visning idag igen så tyvärr kunde jag inte stanna på finalerna. Var nu hemma vid kl 16 och det var en betydligt bättre tid när man ska ställa i ordning huset... :( 

Sällan som jag publicerar kritikerna, men den här var ju helt galen! WOW :)) Bild finns på den längre ner, men här är den översatt;
"Utmärkt typ och storlek. Fantastisk helhet. Mycket vackert maskulint huvud och uttryck. Korrekt bett. Utmärkt hals, vinklar, bröst, över och underlinje. Korrekt svans. Fantastiskt välutvecklad muskulatur. Utmärkt päls och färg. Rör sig sunt och effektiv med en härlig utstrålning"

Lördagen tillbringade vi i skogen bl a. Som ni ser behövde han ett bad... 

Det här är ingen superbild, men ändå talar den så om vår glädje tillsammans!

Mitt <3

Den här bilden kom med bara för att visa hur mkt man kan göra samtidigt :) Som att prata med domaren, ta emot rosetterna och samtidigt ge C det godis han väntat på så länge :))

Nå väl, pälsen blev väl helt ok med den där gamla fönen ;) Mest jag som var galen! 

Om någon tror jag skulle hitta på en kritik (!) så kommer den här.... 

BIR och BIM! Domaren Leif Ragnar Hjort blev klart bäst på denna bilden ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar