Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 23 april 2015

Anatomikurs!

I lördags var jag och C iväg på anatomikursen i Falkenberg. Superintressant! Men jag är ju bara intresserad av tollare så att gå hela kursen hade jag nog inte gjort..

Vi hade fem tollare på plats och vi ägare fick sitta med när de gick igenom rasstandarden från början till slut. Efter det tog vi ut hundarna och varje deltagare fick känna och klämma, titta på rörelser och skriva en kritik. Även Nils (Molin) och Anki (Johansson) gick varv efter varv mellan hundarna.

När alla kände sig klara fick deltagarna presentera vad de ansåg om hunden, vad de hade gett för pris och sen berättade Nils och Anki vad de ansåg. Och sist fick vi berätta vad vår hund hade för meriter. Det var högt i tak och man fick lov att tåla vad som sas! Nu var det inte så många hårda ord om C, något knappa vinklar bak... den har vi hört innan :) Men framförallt en fantastisk typ vilket är kul för mycket kan man ju ändra på, men typen är väl svår ;)

För att inte göra er alla oroliga att det skulle vara nåt fel på C för att vi inte har ställt på länge så tog vi en ståbild på lunchen i tisdags. Ner i bäcken för det dagliga badet, och sen direkt upp på bron för att stå. Han är i strålande kondition just nu! :))




Vi gör ju inget "halvdant" så trim, bad och fön innan kursen så klart! Lyckades tajma så jag kunde stå ute mellan hagelskurarna, då i strålande sol.. Tur man har en monsterfön så man snabbt blåser han klar.






tisdag 7 april 2015

Här händer det inte så speciellt mycket :)

Ju mer distans jag får från tiden runt flytt/bokslut/resor/bjudningar mellan nov-feb desto mer förstår jag att jag var nära att nudda den berömda väggen då. Allt snurrade på i ett rasande tempo både på jobbet och hemma. Vi hade sittningar varje fredag och lördag, huset skulle vara i perfekt skick trots att vi precis flyttat in, maten skulle vara super och vinet välsmakande. Samtidigt så skulle boksluten på jobbet jobbas fram, ett arbete som pågår långt in i februari. Sen sa jag bara stopp. Inga fler bjudningar, inga resor, inga utställningar. Det var precis vad jag behövde. Nu har vi prioriterat om tiden, tex så har vi har anlitat städhjälp som kommer varje fredag - ett stressmoment mindre. Vi har hängt i soffan hela helgerna, och i skogen med hundarna på dagarna. Nu börjar det kännas bra!

Jag har beställt nya produkter för att boosta C:s päls inför kommande säsong och igår trimmade jag och badade honom. Han ska nu badas varje vecka, och fönas torr (så klart)! Jag följer slaviskt rekommendationerna från försäljarna :) Efter pausen hemma så börjar jag klart bli sugen på att tävla... Närmast så ska C vara figurant på en utbildning av ev blivande domare på rasen. Ann-Christine Johansson och Nils Molin håller i kursen, så klart kul att få komma med C då! De där två är ju riktiga experter på tollaren. I maj åker vi till Lidköping och sedan Hässleholm. 

Gällande världens sötaste Stay Bay så är han fortsatt min lilla maskot. Han är sen i utvecklingen, ser fortfarande ut som 100% valp. Han behöver ett par cm till i benen för att kunna anmälas till utställning. Oavsett så är han världens bästa, vilket psyke! Det kanske räcker med en hund att tävla med ändå ;) eller kanske det blir en tredje hemma. Vi får väl se :) 

Ps. Vi var INTE på Svensk Vinnare. Bokade av rummet så fort det blev domarändring ;) Inte heller i Malmö eller övriga utställningar som vi brukar åka på. 


Mina finaste killar! 

Vi har börjat inreda på vår inglasade altan, med möbler som blivit över sen flytten...
Hundarna är klart nöjda med en mockasoffa där ute :) 

Ny matta i köket! Stod ut ungefär 100 dagar med den andra. Söta hundar också :) 

Åh min vackraste! Och vilken överlinje!
Har sett bilder på tollarehanar nu på senaste tiden som sluttar som schäfrar i rygg och bak, är de redan slut i kroppen?
Ser oroväckande ut att man inte orkar bära upp sin bakdel... 

Just det ja. Stay har ju ätit upp bilen. Så här lyckliga är de för nytt baksäte, nya heltäckande matta, nya skålad bagagematta i plast och så nya filtar. Byter bil om ett år så hoppas han håller munnen stängd nu! 

Skööööönt! 

På balkongen på framsidan har vi morgonsol.
Det är nån som älskar det och vill inget hellre än att gå direkt ut där när han vaknar.  


Lite päls mindre! Får väl erkänna att jag inte trimmar varje dag när vi är lediga hemma... 

Lyx att kunna stå på baksidan och föna! Tappar ju en del döda strån nu, det blir bra att blåsa bort död päls och göra plats för ny :) 


Lillhunden <3